Wat is Open Monumentendag?

Open Monumentendag is het grootste ééndagsevenement van Vlaanderen georganiseerd door Herita. Jaarlijks worden in ruim 220 Vlaamse steden en gemeenten talloze monumenten, landschappen en archeologische sites opengesteld. Daarnaast kan je als bezoeker deelnemen aan tal van activiteiten zoals wandelingen en tentoonstellingen. Op 8 september 2013 vindt de 25ste editie van Open Monumentendag plaats. Deze feesteditie staat in het teken van het beste van Open Monumentendag.

Wat is het project Un(der)cover?

Na twee geslaagde edities gaan AmuseeVous en Herita door met het project un(der)cover. In het voorjaar gaan we op zoek naar un(der)cover-kunstenaars: 10 geselecteerde talenten tussen de 18 en 26 jaar krijgen de kans om een project op te zetten in, om of rond een monument naar keuze. De resultaten worden ter plekke getoond tijdens Open Monumentendag, en krijgen ook een ereplaats op de sites van Open Monumentendag en AmuseeVous.

AmuseeVous

AmuseeVous is een vzw die jongeren en musea dichter bij elkaar wil brengen. Dat doet AmuseeVous door jongeren te informeren over het cultuur- en kunstaanbod, maar vooral door drempelverlagende activiteiten en projecten te organiseren: binnen en buiten het museum, voor en door jongeren. Met hulp van museummedewerkers en ervaringsdeskundigen (jongeren dus) laat AmuseeVous musea beter aansluiten bij de wereld van jongeren en prikkelt hen tot het ontdekken van erfgoed, kunst en musea. 

www.amuseevous.be

Herita

Herita vzw is een netwerkvereniging die iedereen met een hart voor erfgoed samenbrengt en ondersteunt. Herita ijvert voor een wereld waarin iedereen zijn erfgoed kan beleven en ervan kan genieten. Via het beheer van erfgoedsites, de organisatie van erfgoedactiviteiten en haar rol van dienstverlener zorgt Herita ervoor dat we ons meer verbonden gaan voelen met ons erfgoed, met Open Monumentendag Vlaanderen als het jaarlijkse hoogtepunt.

www.herita.be

Plaats een reactie