We selecteerden 10 creatievelingen die op Open Monumentendag 2012 hun interpretatie van een monument zullen laten zien aan het grote publiek. Wat mag je verwachten op Open Monumentendag? De disciplines zijn heel divers: poëzie, proza, cartoons, film, collage, fotografie, grafisch werk, illustratie, mixed media, … Wij kijken alvast uit naar de resultaten!

We stellen onze 10 kunstenaars aan je voor:

Elise Vandevoorde is 19 jaar en haar werk was reeds te bewonderen op de Kunstbende in Kortrijk. Elise maakt met collages en houdt zich bezig met fotografie.

Stijn is een jonge filmmaker die reeds deelnam aan de Kunstbende en aan Making Movies. Hij maakte ondermeer al een documentaire over zijn gemeente Jabbeke. Bekijk het werk van Stijn op zijn website www.stijnvandamme.tumblr.com.

Els is afgestudeerd als grafisch vormgever en studeert momenteel nog een jaartje Brand en Packaging Design bij. Ze experimenteert met fotografie en trekt graag op pad met haar lomo Diana Mini en Nikon D90. Het grafisch werk van Els vind je op www.elsgraphics.be.

Lien is elke dag bezig met kunst bestuderen en het maken van nieuwe kunstwerken onder andere voor haar opleiding Vrije Kunsten. Deze creatieve duizendpoot houdt zich bezig met grafiek, schilderwerk, het maken van collages en beeldhouwwerk.

Maarten is cartoonist. Zijn werk vind je onder andere op gentblogt.be. Volg het werk van Maarten op de facebookpagina ‘Dood, verderf en koekjes me melk’.

Hanna heeft een voorliefde voor pen en papier, dat merk je meteen op haar blog http://hannawaelput.blogspot.com. Voor Open Monumentendag wil ze werken rond Geheimen in gebouwen en onzichtbare geheimenissen.

Elise Vandeputte en Isabelle vormen voor Open Monumentendag een creatief duo. Tijdens hun kinderjaren schreven en tekenden ze al samen verhaaltjes over cowboys, piraten of dieren. Un(der)cover is het ideale project op opnieuw samen te werken en woord en beeld bij elkaar te brengen.

Plaats een reactie